Σε καμιά περίπτωση δεν θα σας υποδείξουμε εταιρεία η μοντέλο και αν κάποια από τα λεγόμενα παραπέμπουν κάπου, αυτό το κάνουμε για να σας φέρουμε κάποια παραδείγματα και να γίνουμε πιο κατανοητοί.

Επίσης, οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι από διάφορα κράνη που διαθέτει η αγορά και τα χρησιμοποιούμε ως παραδείγματα και όχι ως υπόδειξη του καλύτερου ή του χειρότερου κράνους.

Για να βγάλουμε συμπεράσματα της καλλίτερης επιλογής κράνους, πρώτα πρέπει να δούμε από τι αποτελείται ένα κράνος και το ρόλο που αναλαμβάνει το κάθε ένα από αυτά για την ασφάλεια του μοτοσικλετιστή σε πιθανή περίπτωση ατυχήματος και ποια αλλά στοιχεία είναι σημαντικά για το καθένα.

Στη συνέχεια θα αναφερθούμε και θα αναλύσουμε ένα ένα και τα δευτερεύοντα βοηθητικά εξαρτήματα που βοηθούν και αυτά στην ασφάλεια, λειτουργικότητα και άνεση του μοτοσικλετιστή.

Η επιλογή του σωστού τύπου κράνους είναι σημαντική υπόθεση, για τον λόγο αυτό πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τα μυστικά τους και στη συνεχεία μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα για το ποιο είναι το κατάλληλο κράνος για σας, λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση του (συνθήκες και περιβάλλον).

Τα κύρια μέρη του κράνους είναι :

1 ) Το εξωτερικό σκληρό στρώμα (κέλυφος) ο ρόλος του είναι να προστατεύει από ισχυρά χτυπήματα και να απλώνει προς διάφορες κατευθύνσεις ένα συγκεντρωμένο φορτίο σε μεγαλύτερη επιφάνεια, τόσο στην 
επιφάνεια του κελύφους, όσο στο υλικό απόσβεσης (πολυστερίνη ).

2 ) Το δεύτερο εσωτερικό στρώμα (πολυστερίνη ), ο ρόλος της είναι να απορροφήσει και να απελευθερώσει την υπόλοιπη ενέργεια μέσω της παραμόρφωσης και της καταστροφής του.

3 ) Την εσωτερική επένδυση που ο ρόλος της είναι να προσφέρει την άνεση του φορέματος και σε ορισμένες περιπτώσεις με μια ειδική σχεδίαση και κατασκευή μπορεί να βοηθήσει στην μείωση έως και την εξάλειψη του κουνήματος από τον αέρα στις μεγάλες ταχύτητες, επίσης και στην μείωση του θορύβου.

4 ) Τον ιμάντα συγκράτησης του κράνους στο κεφάλι μας που σε περίπτωση πρόσκρουσης η τριβής με το έδαφος με φορά αντίθετη από αυτή του φορέματος το συγκρατεί στην θέση του.

5 ) Την ζελατίνα που εκτός από την προστασία από τον αέρα και τα μυγάκια ,σε περίπτωση πρόσκρουσης απορροφά και διανέμει την ενέργεια του χτυπήματος προστατεύοντας το πρόσωπο του αναβάτη.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ SERVICE

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter Club της SCOOTERLAND, για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις προσφορές και τις εκπτώσειςπου ισχύουν για τα μέλη μας. 

Δείτε Περισσότερα

TEST RIDE

Ζητήστε σήμερα να κάνετε ένα TEST RIDE στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει

Δείτε Περισσότερα

FACEBOOK

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τα νέα μας!