Το ταξίδι στο εξωτερικό περιλαμβάνει πάντα τον παράγοντα «άγνωστο» που αποτελεί τη βασικότερη γοητεία.

Από την άλλη, όμως, το άγνωστο κρύβει και πολλές παγίδες, ειδικά όταν μιλάμε για τους νόμους της κάθε χώρας, τον ΚΟΚ της και τα όργανα της Τροχαίας.

Επειδή, λοιπόν, σε κάθε χώρα, υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο δικό τους ΚΟΚ, αλλά κυρίως επειδή η στάση των οργάνων της Τροχαίας είναι διαφορετική, καλά θα κάνετε να ενημερωθείτε πριν ξεκινήσετε για τυχόν τέτοιες ιδιαιτερότητες και διαφορές, σε σχέση με τη χώρα μας.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

1. Προσπάθησε να πληροφορηθείς τις ιδιαιτερότητες του τοπικού Κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Μπορεί να την πατήσεις από κάτι απλό.

2. Τήρησε όσο το δυνατόν ευλαβικότερα τα όρια ταχύτητας. Σε χώρες όπως η Ελβετία, φιλοξενούνται πάρα πολλοί μοτοσικλετιστές κάθε χρόνο. Οι τοπικές αρχές όμως είναι άτεγκτες στην εφαρμογή των ορίων στους δρόμους και κάνουν συχνούς ελέγχους.

3. Μην αγνοήσεις τις "φλασιές" που θα δεις από την άκρη του δρόμου. Πολλοί φίλοι που ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό, κλήθηκαν μετά από λίγο καιρό να πληρώσουν κλήσεις, που έστειλε πακέτο η γερμανική Τροχαία!

4. Αν πέσεις σε μπλόκο, μπορεί να κληθείς να πληρώσεις επιτόπου την κλήση, και μάλιστα με έκπτωση.

5.Προσοχή χρειάζεται και στο πού παρκάρεις τη μοτοσικλέτα σου. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, υπάρχουν μπόλικες θέσεις για να την παρκάρεις με ασφάλεια. Γι´ αυτό δε βλέπουν με καλό μάτι οι Ευρωπαίοι αστυνομικοί την συνήθειά μας να τις αφήνουμε στο πεζοδρόμιο.

Πηγή: Moto Triti

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ SERVICE

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter Club της SCOOTERLAND, για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις προσφορές και τις εκπτώσειςπου ισχύουν για τα μέλη μας. 

Δείτε Περισσότερα

TEST RIDE

Ζητήστε σήμερα να κάνετε ένα TEST RIDE στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει

Δείτε Περισσότερα

FACEBOOK

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τα νέα μας!